AURORA CHAMBER ORCHESTRA PÅ TURNÉ MED JAKOB KORANYI

PROGRAM

 B.Britten: Simple Symphony, Opus 4.

J.Haydn: Cellokonsert nr 1 i C-dur

A.Dvořák: Serenade For Strings in E major Op. 22

JAKOB KORANYI
AURORA CHAMBER ORCHESTRA
GORDAN NIKOLIC

 
 

Aurora Chamber Orchestras framgångar fortsätter. Två år efter starten har vi väckt stor internationell uppmärksamhet och uppskattning. Några bevis på det är att vi vid framträdanden på bland annat Dramaten och Konserthuset i Stockholm mötts av tydliga erkännanden. Dessutom det prestigefyllda uppdraget att inviga den anrika Pablo Cassals festival i Prades, i södra Frankrike Juli 2019.

Orkestern, med sina 15 handplockade internationella medlemmar, lockar också många av världens finaste solister till spännande samarbeten. Bland annat Viktoria Mullova, Mischa Maisky, Elisabeth Leonskaja, Jukka Pekka Saraste och Polarprisvinnaren Dame Evelyn Glennie mfl
Men också med en rad av våra mest älskade skådespelare som
Krister Henrikson, Stina Ekblad, Stefan Sauk, Reine Brynolfsson, Elin Klinga, Magnus Roosmann och Samuel Fröler

Ett helt nytt och unikt samarbete kring kammarmusiken i hela Västra Götalands-regionen. 2o19-2o2o är att Aurora Chamber Orchestra är ”Artists in residence” i Trollhättan/Vänersborg. Det innebär bland annat konserter på Konserthusen både i Stockholm och Göteborg, i Frankrike och på 12 orter i Västra Götaland under året. Allt som allt 24 konserter på 19 orter.

Orkesterns karaktär vill utmana vanliga fördomar och gränser inom klassisk musik. Vi söker alltid spännande nya samarbeten med skådespelare, solister och kompositörer. Med vår passion och kreativitet vill vi frigöra fantasin, utveckla oss själva och vår publik genom mötet i sig och dela starka upplevelser tillsammans.

Aurora Chamber Orchestra har vid denna konsert sällskap av den formidable Jakob Koranyi.
Den svenska cellisten som har etablerat sig på den klassiska musikscenen som en av Europas mest intressanta unga solister. Könd för sin virtuositet, känsliga ton och passion för kreativa och innovativa program, Han har turnerat i Europa som solist i Wien, Köln, Hamburg, Paris, Bryssel, Amsterdam, Barcelona, Stockholm och Luxemburg för att nämna några.
Jakob kommer tillsammans med Aurora Chamber Orchestra framföra ett av de mest kända och älskade cellokonserterna, den av Haydn i C-dur

Aurora Chamber Orchestra med konstnärlige ledaren Gordan Nikolic, tidigare konsertmästare för London Symphony Orchestra, framför också Brittens charmiga Simple Symphony med sina lekfulla satser – Boisterous Bourrée, Playful Pizzicato, Sentimental Saraband och Frolicsome Finale – samt Dvoráks fantastiskt fina Serenad för stråkar.

Mer information om Aurora Chamber Orchestra HÄR

16 Oktober Kl 19.00 – Vänersborgs Kyrka

 

17 Oktober Kl 19.00  – Kulturbruket på Dal i Mellerud

 

18 Oktober Kl 19:00 – Lysekil – Kyrkan

 

19 Oktober Kl 19:00 – Smyrnakyrkan i Älvängen/Ale Kommun

 

20 Oktober Kl 18:00  – Konserthuset i Göteborg

 
AURORA CHAMBER ORCHESTRA PÅ TURNÉ MED JAKOB KORANYI

Information

Datum och tid
16 oktober, 2019 Kl.00.00 - 20 oktober, 2019 Kl.00.00
Plats
Turné i Västra Götaland