W.A Mozart – Stråkkvartett

Samuel Fröler
Old Ox Chamber Soloists

Till Haydns ära…
W.A Mozart – Stråkkvartett i G-dur kv 387

I sin dedikation till Haydn skriver Mozart att de sex kvartetterna var frukten av ett långt och mödosamt arbete. Haydn var själv närvarande vid kvartetternas uppförande i Mozarts hem. Det är vid detta tillfälle han uttalar det berömda yttrandet till Mozarts far: Inför Gud och som en ärlig man försäkrar jag, att er son är den störste kompositör jag känner till person eller till namn. Han har smak och vad mera är en mycket grundlig kunskap om komposition. Detta säger alltså en man som gått till musikhistorien under epitetet ”stråkkvartettens fader” och själv tonsatt 68 stråkkvartetter, varav åtminstone hälften hör till standardrepertoaren för världens stora stråkkvartettensembler!

W.A Mozart – Stråkkvartett i G-dur K. 387

  1. Allegro vivace assai
  2. Menuetto
  3. Andante cantabile
  4. Molto allegro

Samuel Fröler

Samuel är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. Han har varit engagerad vid Stockholms stadsteater sedan 1984, men det var året efter som han började att arbeta som skådespelare. Samuel blev känd för svenska folket som flygaren Gösta Nilsson i tv-serien Tre kärlekar, men det definitiva genombrottet kom då han spelade huvudrollen i tv-serien Skärgårdsdoktorn.

På tv och film har Samuel även medverkat i Livvakterna, Det grovmaskiga nätet, Den goda viljan och Enskilda samtal. Han har också gett ut en soloskiva: Blunda mig till ljus igen.

 

W.A Mozart – Stråkkvartett

Information

Datum och tid
04 november, 2020 - Kl. 19.00
Plats
Endast digitalt
Denna konsert är en del av festivalen OLD OX MUSIC – STOCHOLM FESTIVAL

Se konserten digitalt

This concert is available online. Click below to access our video player.

Buy concertticket For free, members only

Medverkande

Samuel Fröler

Samuel Fröler

Actor
Fredrik Paulsson

Fredrik Paulsson

Violin
Brusk Zanganeh

Brusk Zanganeh

Violin
Ellen Nisbeth

Ellen Nisbeth

Viola
Per Nyström

Per Nyström

Cello