Röster om Funäsfjällen och Festivalen

Tillbaka till festivalsidan

 

 

Välkommen till Funäsfjällen
Välkommen till Musiken

 

”Ljuva Jamtar, härliga Härjedalingar! Ärade besökare!
Vi är ett engagerat släkte och trivs när det händer saker i vår omgivning.
Kultur, musik och gemenskap såsom The Funäs Festival ger oss anledningar att återigen samlas och uppleva något ihop. Livet är gott, livet är nu och livet är här.
Känn det och lev det. Låt det spritta i dig”

Malin Bergman
Regionstyrelsens ordförande – Region Jämtland Härjedalen

 

 

”Naturen rymmer de stora känslorna. Likaså den klassiska musiken. Och det ska bli storslaget när vi nu får uppleva dessa tillsammans här i Funäsfjällen. Där vår fjällvärld, från Tännäs, till Ljusnedal, Funäsdalen och Fjällnäs blir lokal för artister som Mischa Maisky, Massimo Quarta och många fler. Där både platserna i sig, men också själva byggnaderna som blir arenan för konserterna resonerar och tillför något till den musik vi kommer att få uppleva.

Och jag tror att i den resonansen kommer det uppstå magi. Där fjällets tystnad möter kraften i musiken. Och jag ser fram emot att inte bara besöka och lyssna till konserterna. Utan uppleva något helt unikt.”

Sigge Jungell
VD – Destination Funäsfjällen AB

 

”Första gången jag fick The Funäs Festival presenterad för mig, gick jag igång. Vi i Härjedalen är vana med många fantastiska arrangemang, men har aldrig haft förmånen att stå som värdkommun för en klassisk musikfestival.
Det var för oss en självklarhet att stötta festivalen och ser fram emot fantastiska dagar och kväller med toner i världsklass.
Vi hälsar The Funäs Festival och alla musikälskare varmt välkommen till oss i Härjedalen”

Jonas Kojan
Förvaltningschef  Samhällsutvecklingsförvaltningen – Härjedalens Kommun

 

 

”Klassisk musik i fjällmiljö, jag kan inte tänka mig något bättre. Det intima i kammarmusiken i kombination med gränslösheten i fjällvärlden, det kommer att bli något alldeles extra.

Jag ser fram emot att lyssna till artister som Mischa Maisky, Sofie Winolf och Jon Henrik Fjällgren.Detta blir en musikupplevelse utöver det vanliga, och jag hoppas att det är början på en tradition.”

Karin Thomasson
Regionråd, Region Jämtland Härjedalen